Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, tepsi

Tepsi Kebabı 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepsi Kebabı 2



tepsi kebabının yapılışı - tepsi kebabının tarifi - patlıcanlı tepsi kebabıMalzemeler:


1 kilo patlıcan

4 adet domates

3-4 sivribiber

500 gr yağlı kıyma

1 fincan sıvıyağ

2 adet soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz

Pul biber


Hazırlanışı:


1- Patlıcanlar alaca §eklinde soyulup parmak kalınlığında halkalara doğranıp, tuzlu suya atılır

2- Soğanlar soyulup, rendelenir Kıymaya soğan, tuz, biber, doğranmış maydanoz konup yoğrulur Elle küçük yuvarlak köfteler yapılır

3- Patlıcan tuzlu sudan çıkartılıp, elle acı suyu sıkılır Tepsiye bir patlıcan bir köfte olmak üzere sıra sıra dizilir İstenirse araya domates dilimleri konur Biberler doğranıp patlıcanların aralanna sıkıştırılır

4- Domatesler rendelenir Tavaya yağ konup kızdırılıp, rendelenmiş domatesler konup pişirilir Tuz katıp domates sos haline gelince ateşten alınıp, patlıcanların üzerine yaydırılır

5- Tepsinin üzeri folyo kağıt ile kapatılıp, kızgın fırına verilip, pişirilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.