Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabıhashas, urfa

Urfa Kebabı(Hashas)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Urfa Kebabı(Hashas)



Urfa Kebabı

Malzemeler :

1 ölçü kebap pidesi hamuru

Kebabi:
1 kg koyun kıyması
1 yemek kaşığı zeytinyaği
1 büyük domates
1 büyük soğan 2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kirmizibiber
1 demet maydanoz
1 bardak et suyu

Yapılışı:

1-Kebap pidesi hamurunu, 1-2-3 ve 4’uncu maddelerde acikladigimiz gibi hazırlayın
2-Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin 30-40 dakika iyice yoğurun
3-Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin
4-Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın Tabaklara dagitin Uzerlerine sicak et suyu gezdirin Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin Maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.