Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebebı, protein

Protein Kebebı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Protein Kebebı



Malzemeler :

500 gr kuşbaşı dana eti

2 su bardağı kültür mantarı Yarım adet limonun suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağlı margarin

1 çay kaşığı tuz, karabiber Garnitür için;

8 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber (çuşka)

6 dal yeşil soğan

1 tatlı kaşığı zeytinyağı 4-5 diş sarımsak

1 çay kaşığı limon suyu Tuz

Hazırlanışı:

Önce mantarları iyice yıkayıp, saplarını ayırın ve limonlu suda 15-20 dakika bekletin Tencerede margarini eritin ve içine süzdürdüğünüz mantarları ve saplarını, kuşbaşı etle beraber alın Kısık ateşte et suyunu bırakıp çekinceye dek soteleyin Karabiber, tuz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 60 dakika pişirin Et pişerken patlıcanları ve kırmızı biberi yıkayıp, kurulayın Ocak üzerinde ya da közleme tenceresinde közleyin Akan soğuk su altında patlıcanların kabuklarını soyup, kararmamaları için limonla ovun Biberlerin kabuğunu soyup, şerit şerit doğrayın 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, ezilmiş 4-5 diş sarımsak, tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile közlenmiş patlıcanları ve biberi karıştırın Pişen mantarları etin yanına garnitür olarak koyun Üzerine yeşil soğanları uzun uzun doğrayarak serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.