06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rosto Köfte
MALZEMELER :
1) 750 gr Dana kıyma, 2 soğan
2) 2 dilim bayat ekmek içi
3) 3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek, 1 yumurta akı köfte hamuruna, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
4) 1 havuç (haşlanmış)
5) 1 su bardağı iç bezelye (konserve)
6) tuz, karabiber, kimyon (1 çay kaşığı)
YAPILIŞI :
1 Kıyam, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur
2 Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır
3 Ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye , küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır Islak elle düzeltilir
4 Yağlanmış fırın tepsisine konulup üzerine yumurta sarısı sürülür
5 Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için) Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir
Not :
1 Tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir
2 Rulonun içine patates- püresi de konulabilir
|
|
|