Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kanelon, köfte

Kanelon Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanelon Köfte



Gereçler:


750 gr koyun-dana karışık yağsız kıyma

2 orta boy soğan

75 gr kaşar peyniri

2 kalın dilim bayat ekmek içi

2 adet yumurta sarısı

2 çay kaşığı tuz-biraz karabiber 2 adet yumurta ( üstü için)

3/ 4 bardak galeta unu

2 bardak bitkisel sıvıyağ

Püresi:

1 kg beyaz patates

1 büyük su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tuz




Yapılışı:


1 Kıymaya ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 yumurta sarısı, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarpeyniri katıp iyice yoğurun

2 Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın Külah biçimindeki teneke kalıplarının üzerine etler sararak ve ıslak avuçla sıkıştırarak geçirin ( Bk A,b,c)

3 Köftelerin dış kısmını önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın Köfteleri kalıplardan çekerek çıkartın

4 Yukarıdaki gereçlerle patates püresi hazırlayın Ucuna şekilli duy takılmış krema torbasına doldurun ve köftelerin içlerine sıkın Köfteleri havuç, pancar, salata yapraklarıyla süsleyip servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.