![]() |
Köfteli Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteli KebapKöfteli Kebap Tarifi - Köfteli Kebabın Yapılışı - köfteli kebap hazırlanışı ![]() Malzemeleri 2 milföy hamuru 30 gram antep fıstığı 1 çay bardağı kaşar rendesi 1 yumurta sarısı çörekotu susam Köfte Malzemesi 500 gram dana kıyma 4 biber 6 diş sarımsak 1 fincan haşlanmış pirinç yarım demet maydanoz karabiber tuz Hazırlanışı - Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın ![]() - Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin ![]() - Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın ![]() - Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin ![]() - Antep fıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin ![]() - Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serperek fırına verin ![]() |
![]() |
![]() |
|