Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, ramazan

Ramazan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Kebabı



Afyon Kebabı - Yöresel Yemekler - Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır
MALZEMELER:


1 kg kuşbaşı dana eti

2 adet kebaplık pide

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI:


Kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur Üzerini örtecek kadar su konup tuzu ilave edilerek tekrar pişirilir Diğer taraftan pideler kare şeklinde doğranır Pideler istenirse arzuya göre fırında ısıtılabilir


Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür İstenirse et suyunun içine veya kavrulmakta olan kuşbaşı etin içine bir tatlı kaşığı karabiber ilave edilebilir, pideleri ıslatmak için kullanılır Islatılan pideler servis tabağına alınır Üzerine etler yerleştirilip, istenirse bir kepçe et suyu gezdirilir Yaklaşık 5 dakika kadar fınnda dinlendirildikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır


Not: Ramazan kebabı, Afyon kebabı olarak da bilinir Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için Ramazan Kebabı denmektedir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.