06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adaçaylı Köfte
4 kişilik malzeme :
200 g derin dondurulmuş bezelye,
150 g pastırma,
1 baş soğan,
1 diş sarmısak,
2 dilim tost ekmeği,
250 g uzun taneli pirinç,
600 g dana kıyması,
tuz,
karabiber,
1 çorba kaşığı süzme yoğurt,
1 yumurta,
1 limon,
3 çorba kaşığı kıyılmış adaçayı,
3 çorba kaşığı sıvı yağ,
250 g et ya da sebze suyu,
150 g taze krema
Tarifi:
1 Bezelyeleri çözülmeye bırakın Pastırma dilimlerini 1-2 cm genişliğinde şeritler halinde doğrayın Soğanı ayıklayarak kıyın Sarmısağı ezin Pastırmayı bir tavaya atıp kızartın, kızardıktan sonra ayrı bir tabağa alın Soğanı ve sarmısağı pastırma tavasında sote edin Tost ekmeğinin kabuklarını kesin Ekmeği suya bastırın
2 Pirinci haşlayın Kıymayı, tuz, biber, süzme yoğurt, yumurta ve sıkılmış ekmek ile yoğurun Limonu sıcak su ile yıkayın, kabuğunu rendeleyin Köfte hamuruna 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı adaçayı ve soğan sarmısak karışımını katın
3 Tavada kalan yağa bir miktar sıvı yağ ilave edin 4-5 cm çapında yuvarlak köfteler kızarlayın Bezelyeleri ve sebze suyunu ilave edin, tekrar 3-4 dakika kızartmaya devam edin, tuz ve biber koyun Taze kremayı dökün, pastırmayı serpiştirin
4 Köfteleri, pilavı ve sosu tabaklara koyun, üzerine kıyılmış adaçayı serpiştirin
alıntı
|
|
|