Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fadile, gaziantep, hanımın, içli, köfte, mutfağı

İçli Köfte - Fadile Hanım'ın Mutfağı: Gaziantep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte - Fadile Hanım'ın Mutfağı: Gaziantep



İçli Köfte - Fadile Hanım'ın Mutfağı: Gaziantep




Malzemeler:

500 gr yağsız koyun kıyma

4 su bardağı simit (ince bulgur)

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı tuz

3 yemek kaşığı pul biber (istenirse daha az konabilir)

İçi için malzemeler:

750 gr yağlı kıyma

6 -7 tane büyük kuru soğan

Tuz

200 gr Antep fıstığı

200 gr ceviz içi

Haspir (safran familyasından safrana benzer)

Yapılışı:

İçli köftenin içinin hazırlanışı:

Orta boy teflon bir tencerede orta ocak ateşinde 750 gr yağlı kıyma, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kavrulmaya bırakılır Devamlı karıştırılarak yağını salması beklenir Suyunu çekip yağını salmaya başlayınca, ince doğranmış 4 adet kuru soğan, kavrulan kıymaya ilave edilerek kısık ocak ateşine alınır Soğanlar yumuşayıp, pembeleşip kıymayla özdeşleşinceye kadar kavurmaya devam edilir Ortalama bu işlem 35-40 dakikayı bulabilir Soğanlar et rengine dönüştürülür (yakmamak koşuluyla ) küçük bir tavada üzerini geçen su ile 200 gram Antep fıstığı orta ocak ateşte kaynatılır Kaynayan fıstıklar soğuk sudan geçirilir ve kabukları tek tek soyulur Kabuğu soyulmuş 200 gram Antep fıstığı, dişe gelebilecek şekilde ezilmiş 200 gram ceviz içi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı haspir (bir nevi safran) et rengine dönüşmüş kıymanın içerisine ilave edilip karıştırılır 2-3 dakika daha tencerede kısık ateşte iç harcı harmanladıktan sonra ocak ateşinden alınarak soğumaya bırakılır Köftelerin içine konmak için hazırdır



Köftenin Yapılışı:

Derin plastik bir kapta 500 gr yağsız kıyma, 4 su bardağı simit (ince bulgur), 4 su bardağı su ile ıslatılarak bir kenarda 10 dakika süre ile bekletilir 1 adet dörde bölünmüş kuru soğan, 3 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir 10-15 dakika ıslatılan simitler bir defa et makinesinde çekilir (İstenirse yoğurarak bu hale getirilebilir) Çekilen köfteler el suya batırılarak tekrar özleşinceye kadar yoğrulur Yoğrulan özleşmiş köftelerden iki ceviz büyüklüğünde alınarak sağ işaret parmağı yardımıyla içi oyulur (Parmak sabit kalıp köfteler sol el yardımıyla çevrilerek oyulmasına yardımcı olunur)


Oyulan köftelerin içine önceden kavrulmuş soğutulmuş kıyma doldurulup ağzı kapatılır İki el yardımıyla uzun bir şekil verilir Hazırlanan köfteler kızgın zeytinyağında (Kızartma tenceresine konan yağ, köftelerin üzerine çıkacak şekilde miktar ayarlanmalı) pembeleşinceye kadar kızartılır (Kızartılırken 3-4 taneden fazla atılmamalı, dağılır Yağın içine az atarsanız daha başarılı olur) Kızaran köfteler kâğıt havlu açılmış bir tabağa çıkartılır Yemeğin yapılışı ortalama 40-50 dakikadır Adet bazında servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.