![]() |
Tepside Oruk Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tepside Oruk KebabıTepside Oruk Kebabı Tarifi - Tepside Oruk Kebabı Nasıl Yapılır - Tepside Oruk Kebabı Malzemeleri TEPSİ ORUGU * MALZEMELERİ: * Hamuru için: 750 gr ince köftelik bulgur * 250 gr dövülmüş yagsız et * 2 kaşık un * 1 orta boy kuru sogan * kimyon – tuz – zeytin yagı * 1 kaşık biber salçası * İçi için: 300 gr kıyma – 1 su bardagı ceviz içi * 2 adet kuru sogan – maydonoz * karabiber- pul biber – tuz YAPILIŞI: ilk önce iç malzemesini yapalım kıymayı soteleyin içine soganları yemeklik dograyın ![]() ![]() ![]() Hamurun yapılışı: bulguru çok az nemlendirin içine soganı dograyın ve eti koyun varsa kıyma makinanızda yoksa robotunuz 2 – 3 kere çekin ( eger hiç biri yoksa aynı çig köfte gibi özleşene kadarda yogurun) çektiginiz bulguru tepsiye dökün içine kimyonn , tuz ve salçayı koyarak hamur sakız gibi olana kadar yogurun ( bu işlem bende yarım saat sürüyor ) yogurma esnasında yanınızda bir kabta su koyun ara sıra elinizi ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|