Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düzce, hanımın, hülya, köfte, mutfağı, mıhlama, yatağında

Mıhlama Yatağında Köfte - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mıhlama Yatağında Köfte - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce



Mıhlama Yatağında Köfte - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce





Malzemeler:

500 gr dana kaburga kıyma

3 adet yumurta

Yarım bardak süt

2 adet soğan

1 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı kimyon

200 gr kaşar

Yarım çay kaşığı yenibahar

2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı pul biber

2 çay kaşığı tuz

Galeta unu

Sos İçin;

3 adet domates

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Yarım demet fesleğen

1 adet kesme şeker

Tuz

Karabiber

Pul biber


Yapılışı:

Mıhlama için orta boy tava orta ocak ateşe konularak içinde 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir Eriyen tereyağın içine 1 bardak mısır unu ilave edilerek kavrulur Mısır unu kavrulduktan sonra içerisine 1,5 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 avuç dil peyniri konularak devamlı karıştırılır Mıhlamanın bir özelliği dibinin hafif tutmasıdır Katı çorba şekline gelecek kadar karıştırılarak pişmesi gerekmektedir, ortalama bu işlem 10 dakikanızı alacaktır

Plastik bir kabın içerisine 500 gr dana kaburga kıyma konulup içerisine 3 adet yumurta, yarım demet maydanoz eklenir Yarım bir ekmeğin içi, yarım bardak su ile ıslatılır ve kaptaki kıymaya eklenir 2 adet soğan ve 1 adet sarımsak soyularak rendelenir Rendelenen soğan ve sarımsak, etin içine eklenerek üzerine 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı yenibahar, 2 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur Et ile özdeşleşen tüm malzemelerin üzeri folyoyla kapatılarak buzdolabında 1 saat bekletilir 200 gr kaşar, birer cm büyüklüğünde ince küp şeklinde doğranır Fırın tepsisi herhangi bir sıvı yağ ile yağlanır ve fırın 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır 1 saat buzdolabında beklemiş olan kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılarak içerisine küp şeklinde doğranmış birer adet kaşar sığacak şekilde köfte şekli verilir Hazırlanan köfteler bir kaba boşaltılan galeta ununa bulanır Yüksek ocak ateşte herhangi bir tavada isteğe göre konulan sıvı yağda köfteler kızartılır Orta boy tencereyi orta ocak ateşe konarak içerisine 2 kaşık herhangi bir sıvı yağ konulur Kızan yağın içerisine 1 diş sarımsak soyularak konulur Bu sırada 3 adet domates rendelenir, yağda kızaran 1 diş sarımsağın kokusu gelmeye başladığında 3 adet rendelenmiş domates ile 2 çay kaşığı tuz, 1 adet kesme şeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber eklenerek pişirilir Pişmeye başlayan sosun içerisine 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım yemek kaşığı domates salçası ve yarım demet temizlenmiş doğranmış fesleğen, 2 bardak su eklenerek ortalama 10-15 dakika kaynayana kadar pişirilir Hazırlanan sos yağlanmış fırın tepsisinin içerisine kızartılmış galeta unlu köftelerin üzerine dökülerek 15 dakika 180 derecede pişirilir Hazırlanan mıhlamadan 1 kepçe servis tabağına konularak üzerine istenilen kadar köfte yerleştirilerek servis edilir Yemeğimizin yapılış süresi kıymanın 1 saat buzdolabında bekletilmesi gerektiğinden 15 saat sürmektedir Mıhlama yatağındaki kaşarlı köfte yemeği 4-6 kişilik servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.