![]() |
Yöremin Köfteleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöremin KöfteleriÇİĞ KÖFTE M a l z e m e l e r 100 gr ![]() 200 gr ![]() 5 diş sarımsak, 30 gr ![]() 150 gr ![]() 50 gr ![]() 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, 3 çay kaşığı pulbiber, 100 gr ![]() 1 adet maydanoz ![]() HAZIRLANIŞI: Önce salçalar bulgur, baharatlar birbirine katılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yöremin Köfteleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöremin KöfteleriİÇLİ KÖFTE M a l z e m e l e r 20 gr ![]() Yarım çay kaşığı tuz, Yarım çay kaşığı karabiber, Yarım çay kaşığı tozbiber, Yarım çay bardağı pulbiber, 150 gr ![]() 100 gr ![]() Hamurun İçindekiler: 50 gr ![]() 25 gr ![]() Yarım çay kaşığı karabiber, 20 gr ![]() Yarım çiğ yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 soğan, HAZIRLANIŞI: ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur ![]() KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yöremin Köfteleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöremin KöfteleriMALHOTALI KÖFTE M a l z e m e l e r * 6 bardak kırmızı mercimek, * 1 bardak simit, * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1 yemek kaşığı domates salçası, * 2 tane kuru soğan, * 1/2 bardak sıvı yağ, * 2 demet maydanoz, * 250 gr ![]() * 250 gr ![]() * Tuz ve kırmızıbiber, * Yeteri kadar su ![]() # HAZIRLANIŞI: Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yöremin Köfteleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöremin KöfteleriYAĞLI YUMURTALI KÖFTE M a l z e m e l e r * 1 çay bardağı simit (köftelik bulgur)(kişi başına) * 1 adet yumurta (her bardak için) * 1 adet kuru soğan * 500 gr ![]() HAZIRLANIŞI: Simit (köftelik bulgur); incecik doğranmış soğan, domates ve biber salçası kırmızıbiber, karabiber, tuz ile iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yöremin Köfteleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöremin KöfteleriKISIR M a l z e m e l e r * 1 yemek kaşığı d ![]() * 2 su bardağı ince bulgur, * 2 su bardağı sıcak su, * 1 yemek kaşığı biber, * 1 demet maydanoz, * 4 adet taze soğan, * 4 adet taze sarımsak, * 1 orta boy kuru soğan, Tuz, * 2 yemek kaşığı nar ekşisi, * 1 yemek kaşığı kuru nane, * 2 yemek kaşığı pulbiber, * 1 tatlı kaşığı karabiber ![]() HAZIRLANIŞI: Leğenin içine tuz, simit (ince bulgur) ve salça konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yöremin Köfteleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöremin KöfteleriYAĞLI KÖFTE M a l z e m e l e r * 500 gr ![]() * 1 adet büyük baş soğan * 1-2 adet domates, * 4-5 diş sarımsak, * 2 adet yeşilbiber, * 2 adet taze kırmızı biber, * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1 yemek kaşığı d ![]() * Yarım çay kaşığı karabiber, * Yarım çay kaşığı yenibahar, * Yarım çay kaşığı tarçın, yarım yemek kaşığı tatlı tozbiber, * 1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin, *Yarım çay bardağı zeytinyağı, * Az su ve tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Yayvan bir kaba köftelik bulgur konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yöremin Köfteleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöremin KöfteleriOMAÇ M a l z e m e l e r 3 adet yufka ekmek (ufalanmış), 3 adet rendelenmiş domates, 3 adet yeşilbiber (ince doğranmış), 1 adet kuru soğan (ince doğranmış), 3 diş kuru sarımsak (ince doğranmış), 1 demet maydanoz (ince doğranmış), 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 50 gr ![]() 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 tatlı kaşığı karabiber ![]() Not: Malzemeler 6 kişiliktir ![]() HAZIRLANIŞI: Ekmek hariç bütün malzemeler karıştırılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yöremin Köfteleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöremin KöfteleriAKITMALI UFAK KÖFTE (Analı Kızlı) M a l z e m e l e r İçi: 250 gr ![]() 2 adet ortaboy kıyılmış soğan, 1 tatlı kaşığı baharat, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, Suyu: Yarım tavuk veya 500 gr ![]() 1/2 bardak nohut, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1/2 limon, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı tuz, Yeteri kadar su ![]() Köftesi: 500 gr ![]() 500 gr ![]() 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurta, 1 ufak soğan, karabiber ![]() HAZIRLANIŞI: Simit, yağsız kıyma, iki tatlı kaşığı kırmızı biber, bir tatlı kaşığı tuz, ince ince doğranmış bir küçük soğan, bir çay kaşığı kara biber ve bir yumurta birbirine katılarak iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|