Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayram, ekmek, etli, kebabı

Etli Ekmek Bayram Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ekmek Bayram Kebabı






Malzeme:

500 gr biftek

1 ekmek

Mantar

Biber

Domates

Yeşil soğan

1 kase yoğurt

Sosu İçin

1 çorba k domates salçası

Kekik

Tereyağı

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı:

Mantarı kırmızı biberi ve yeşil biberi ince olarak kesin 500 gr bifteği ince olarak kesin Tavaya sıvıyağı alınTavaya etleri alın ve etleri yarı kıvamda pişirin


Aynı tavada mantar ve biberleri ilave edip soteleyin Daha sonra biberlerin üzerine etleri ilave edip soteleyin Yeşil soğanı kesinTavaya yeşil soğanı ilave edip pişirmeye devam edinTuz ve karabiber ilave edin Sosu içi tavaya sıvıyağı alınÜzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edinÜzerine kekik, tuz ve karabiber ilave edip sosu kaynatın 1 adet ekmeği dilimleyinFırın tepsiisne ekmekleri dizin ve fırında kızartın


Servis tabağına ekmeklesi dizinEkmeklern üzerine sosu dökün Sosun üzerine sebzeli etleri ilave edin Etlerin kenarlarına yoğurdu ilave edin


Üzerine eritilimiş tereyağı ve pulbiber ilave edip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.