06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kadınbudu Köfte
Köfte Tarifleri - Cevizli Kadınbudu Köfte Yapılışı - Cevizli Kadınbudu Köfte Tarifi
Malzeme
- 1/5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı Sana yağı
- 1 adet kuru soğan
- 500 g kıyma
- ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- ½ su bardağı un
- 3 adet yumurta
Hazırlanışı
1 Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin
2 Pirinçleri bir süzgecin içinde yıkayıp, haşlayıp, suyunu süzün
3 Yayvan bir tencerede Sana yağı kızdırın, kızan yağın içine kıymanın yarısını ilave edip, kavurun Kavrulan kıymayı, soğuması için yayvan bir kaba alın
4 Derin bir kâseye kalan çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, iri çekilmiş cevizi, kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinçi üzerine kavrulmuş?soğumuş kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyip, köfteleri yoğurun
5 Yayvan bir tabağa unu koyun, ikinci bir tabağa yumurtaları kırıp, bir çatal yardımı ile karıştırın Cevizli köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın
6 Yayvan bir tavada ayçiçek yağını kızdırıp, köfteleri kızartın Kızaran köftelerin fazla yağını almak için havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alıp, servis tabağına dizin
7 Sıcak olarak patates püresi ile servis edin
alıntı
|
|
|