![]() |
İspanyol Usulü Acılı Sulu Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Usulü Acılı Sulu Köfteacılı sulu köfte nasıl yapılır - sulu köfte tarifi ![]() Malzemeler: * 500 g yarim yagli kiyma * 1 yumurta * 50 g galeta unu (yaklasik 4-5 y ![]() ![]() * 3 iri dis sarmisak (ezilmis) * 4-5 adet iri olgun domates(kabugu soyulup kup dogranmis) * 1 adet orta boy sogan(ince dogranmis) * 2-3 tane arnavut biberi(kucuk dogranmis) * 1 cay bardagi bezelye * 1-2 y ![]() ![]() * 2 su b ![]() * 1'er c ![]() ![]() * Biraz un, sivi yag Yapilisi: 1 ![]() Kiyma, yumurta, tum baharatlar, galeta unu ve 2 adet sarmisagi bir kapta iyice yogurun ve buzdolabinda 30dk kadar dinlendirin ![]() 2 ![]() Dolaptan cikardiginiz kiymadan ceviz iriliginde parcalar alip yuvarlayin ve kofteleri piserken birbirine yapismamasi icin una bulayin ![]() 3 ![]() Teflon bir tavada yagi kizdirin ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Kup dogranmis domatesleri ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin ![]() ![]() 5 ![]() Kofteleri tencereye alin, bezelyeleri de ekleyip kofteler iyice pisinceye kadar orta ateste pisirin (yaklasik 30 dk) ![]() ![]() Verilen malzemelerle 20 adet kofte cikiyor, oldukca iri ve doyurucu olduklari icin uc kisiye rahatlikla yetecegini dusunuyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|