![]() |
Bulgur Köfteli Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgur Köfteli MantıBulgur Köfteli Mantı Tarifi - Bulgur Köfteli Mantı Yapılışı - Bulgur Köfteli Mantı Nasıl Yapılır - Bulgur Köfteli Mantı Malzemeleri Malzemeler 2 su bardağı ince köftelik bulgur 2 yemek kaşığı irmik 2 su bardağı sıcak su 1 adet orta boy kuru soğan 4 çay kaşığı domates salçası (isteğe bağlı) 1 adet yumurta 1 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Sosu için; 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 2 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu (haşlama suyunu da kullanabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz, karabiber 3 su bardağı sarımsaklı yoğurt Yapılışı: Sosun hazırlanması için; sıvıyağ, 0 biber ve domates salçası küçük ytl bir tencereye aktarılıp orta ısılı ateşte, sürekli karıştırılarak 2-3 dakika kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Köftelerin haşlandığı suya et ya da tavuk suyu tableti atılması yemeğin lezzetine lezzet katar ![]() |
![]() |
![]() |
|