![]() |
Lübnan Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lübnan KebabıLübnan Kebabı Tarifi - Lübnan Kebabı Nasıl Yapılır - Lübnan Kebabı Malzemeleri Lübnan Kebabı Malzemeler 500 gram tavuk kanadı 2 adet tavuk göğsü 500 gram kıyma 500 gram kuşbaşı kuzu eti Tavuk kanadı marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ, tuz Tavuk göğsü marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 diş kıyılmış sarmısak 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı hazır acı sos,tuz Kıyma harcı için: 250 gram kıyılmış kuyruk yağı 1 adet kıyılmış sivri biber 4-5 dal kıyılmış maydanoz Yeteri kadar tuz Kuzu eti marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 diş kıyılmış sarmısak 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı hazır acı sos Servis için: Tırnak pidesi Yapılışı Tavuk kanadı marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|