Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, vezir

Vezir Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Kebabı



Vezir Kebabı Tarifi - Vezir Kebabı Nasıl Yapılır - Vezir Kebabı Malzemeleri


Vezir Kebabı


Malzemeler:

250 gr kuşbaşı koyun eti

2 baş soğan

2 adet domates

3 kaşık tereyağı

2 adet havuç

1 bardak bezelye

2 bardak pirinç

3 bardak su

2 adet karanfil

tuz

karabiber


Yapılışı:

Soğanlar yemeklik doğranır, iki kaşık tereyağı ile çevrilir, Etler de soğanlara ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir Küp doğranmış domatesler etlere katılarak sote edilir Suyunu çekince sıcak su karanfil ve karabiber ilavesi ile iyice pişirilir Havuçlar rendelenir 1 kaşık yağda çevrilir İçine 3 bardak su bezelyeler ve tuz ilave edilir Su kaynamaya başlayınca içine demlenmiş pirinçler atılır Et, çukur bir kâseye koyularak, pirinçlerin ortasına ters çevrilerek yerleştirilir Kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir Demlenince servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.