![]() |
Ev Usulü Fıstıklı Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Usulü Fıstıklı KebapEv Usulü Fıstıklı Kebap Tarifi - Ev Usulü Fıstıklı Kebap Yapılışı - Ev Usulü Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ev Usulü Fıstıklı Kebap Malzeme Listesi: 400 Gr ![]() 100 Gr ![]() 2 Çorba K ![]() Tuz Karabiber Lavaşı İçin: 3 Su B ![]() Yarım Pk ![]() Tuz Su Garnitürü İçin: 2 Soğan 1 Tutam Maydanoz Sumak Sosu İçin: 1 Kase Yağda Domates Kurusu 1 Çorba K ![]() 1 Diş Sarımsak 1 Tutam Taze Kekik Karabiber Hazırlanışı: Kıymayı ve kuyruk yağını doğrama tahtasına alıyoruz ![]() ![]() ![]() Üzerine fıstığı, tuzu ve isteğe göre karabiberi ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz ![]() ![]() ![]() Lavaşı için, unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Mayalanması için hamuru en az yarım saat dinlendiriyoruz ![]() ![]() ![]() Sosu için, domates kurusu, biber salçası, sarımsak, taze kekik ve karabiber doğrayıcının içine koyup püre haline getiriyoruz ![]() ![]() Garnitürü için, soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Kebapları koyup rulo olarak sardıktan sonra servis ediyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|