![]() |
Fırında Kağıt Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kağıt Kebabıkağıt kebabı nasıl yapılır - kağıt kebabının tarifi - kağıt kebabı malzemeleriMalzemeler: - Yarım kilogram koyun eti - Küçük bir demet dereotu - Küçük bir demet maydanoz - 3-4 tane taze soğan - Bir büyük boy kuru soğan - Yeteri kadar tuz ve karabiber - İki parça yağlı kayıt Yapılışı: 1-Yarım kilogram koyun etinin kemikli olmayan bölümünden (bu bölüm but ya da kol üstü olur) kestiğimiz etleri kuşbaşı olarak doğrayalım ![]() 2-Kuru soğanı küçük küçük doğrayalım ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Hazırladığımız yağlı kayıtları üst üste koyalım ve 1 kaşık yağ ile yağlayalım ![]() 4-Yarım saat dinlendirdiğimiz etli malzemeyi bu yağlı kağıdın tam ortasına dökelim ![]() ![]() ![]() 5-İçi malzeme dolu yağlı kağıtların üzerini biraz suyla ıslatalım ![]() ![]() 6-Fırında kağıt kebabı yaparken bütün bu karışımı üç parçaya bölebiliriz de… Ayrıca iki yağlı kağıdı üst üste koymak yerine tek bir yağıda sarıp, ardından ikinci kağıda da sarabilirsiniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|