Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, orman, tarifi

Orman Kebabı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı Tarifi



orman kebabı nasıl yapılır - orman kebabının yapılışı - orman kebabı yapımıMalzemeleri:


800 gram kuşbaşı dana eti,


6 kaşık tereyağı,


4 soğan,


3 domates,


2 kaşık domates salçası,


Tuz, karabiber,


3 bardak et suyu,


6 patates,


1 havuç,


Yarım bardak bezelye



Orman Kebabı Yapılışı:


Öncelikle boş bir tencereye tereyağı koyup kızdıralım Yağ kızdığı zaman etleri koyalım Etlerin pembeleşmesini bekleyelim Bu sırada etleri devamlı karıştıralım


Soğanları iri olarak doğradıktan sonra 5 dakika kadar pişirelim ve salçayla kabukları soyulup iri doğranmış domatesleri katalım Malzemeyi ara sıra karıştırarak yirmi dakika boyunca pişirelim


Yirmi dakika geçtikten sonra et suyu ile birlikte tuz ve baharat katalım ve yarım saat pişirelim Bu pişme işlemi esnasında havuç ve patatesleri soyalım, iri bir şekilde doğrayalım Yarım saatlik süre dolunca patates, havuç ve bezelye katalım tencereye


Sebzelerle tekrar yarım saat pişirelim Ocaktan almadan önce kekik serpelim Servis tabağını ısıtalım ve orman kebabını servis tabağına alalım


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.