![]() |
Elcezire Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elcezire KöftesiKöfte Tarifi - Elcezire Köftesi Nasıl Yapılır - Elcezire Köftesi Tarifi Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 300 gram koyun kıyması, 300 gram sığır veya dana kıyması, 1 demet maydanoz, 1 tutam merzengûş otu, 1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş, 1 tutam kırmızı biber, 1 tutam karabiber, orta irilikte 1 baş soğan, 1 yumurta, yeteri kadar tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ![]() Yapımı: Soğanı, kabuklarını çıkardıktan sonra rendelemeli ![]() ![]() ![]() ![]() Vakit vakit yoğurarak kıymayı üç saat kadar serin bir yerde dinlendirmeli ![]() Son bir defa daha yoğurduktan sonra (isteyenler kıyma makinesinden geçirebilirler) birer lokma olacak ufaklıkta köfteler yapmalı ![]() Kuvvetli, ama alevsiz bir odun kömürünün beş parmak üstüne ızgarayı oturtup iyice kızdırmalı ![]() ![]() ![]() Önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını nar gibi kızarttıktan sonra sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli ![]() ![]() Aynı malzemeye bir bardak zeytinyağı katmak suretiyle bu köftenin tavasını da yapmak mümkündür ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|