![]() |
Evde İskender Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde İskender KebabıEvde İskender Kebabı, İskender Kebabı Malzemeler 250 gr dana eti 3-4 Adet domates 2 adet iri sogan 2 dis sarimsak 1 yemek kasigi tereyagi Sarimsakli yogurt 1 veya 2 pide ekmegi 2-3 yemek kasigi sivi yag, tuz Hazırlanışı: Eti doner eti inceliginde dograyin, tavaya sivi yagi ve dogramis olan etleri ilave edip kisik ateste pisirin ![]() Diger taraftan domatesleri,soganlari,iki dis sarmisagi kuçuk bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatin, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin ![]() Etler suyunu cekince biraz tuz ilave edin ve kisik ateste kizarmasini saglayin ![]() ![]() Kizarmis olan etleri servis tabaginda pidelerin kenarina paylastirin, hazirladiginiz domates sosunu,sarmisakli yogurdu ve istege gore kizartiginiz tereyagini sirayla pidelerin uzerine yayin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|