Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, kebabı

Erik Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Kebabı



Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı


Gerekli Malzemeler:


Kuşbaşı Kuzu eti (1 kg)

Soğan (2 adet)

Kuru erik (1 su bardağı, 400 gram)

Margarin (2 çorba kaşığı)

Maydanoz (yarım demet)

Su (2 su bardağı sıcak su)

Tuz (1 tatlı kaşığı)


Tarifi


Erikleri önceden sıcak suda 1 saat bekleterek yumuşamaya bırakın Süzdürerek sudan alıp, çekirdeklerini çıkarın


2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin Bu sırada 2 adet soğanı ince ince kıyın Yağ kızınca soğanları pembeleşinceye kadar kavurun

Kavrulmuş soğanlara 1 kg kuzu etini ilave edin Etler, suyunu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün


İçine 1 su bardağı kuru erik ekleyin Tencereye 1 Tatlı kaşığı tuz atın 2 su bardağı suyu dökün ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin


Yarım demet maydanozu ince ince kıydıktan sonra yemeğin üzerini süsleyebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.