Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfte, şelale

Şelale Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şelale Köfte



Yemekteyiz ' den Reyhan hanımın Şelale Köftesi

Malzemeler :

Köfte için “yarım kilo köfte, bayat ekmek, bir yumurta, köftelik baharat(yenibahar, karabiber, tuz), bir tane pembe soğan”

Püre için ” yarım kiloya yaklaşık patates, süt, tereyağı, tuz”


Yapılışı :


Rondoda püre yapılan soğan ve diğer köfte malzemeleri bir güzel yoğurulup, folyodan kaselere içi oyuk şekilde kaplanır ve fırına verilir Diğer yanda haşlanmış patateslere süt, tereyağı ve tuz eklenerek püre yapılır Köfteler biraz piştikten sonra fırından çıkartılır, kaplarından sıyrılan köftelerin oyuk içi püreyle doldurulur, tepisye tekrar konulur Bir yanda bir kaşık salçayla yaklaşık 2,5 su bardağı sıcak su ile karıştırılır ve bu karışım tepsinin dibine dökülüp tekrar fırına verilirDaha sonra köfteler tam olarak piştiğinde servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.