Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızarmış, köftesi, pirinç

Kızarmış Pirinç Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Pirinç Köftesi





Malzemeler

• 3 su bardağı pirinç

• 2 adet yumurta

• 1 su bardağı rende kaşar

• 2 adet taze soğan

• 1 çay bardağı galeta unu

• 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

• 1 tatlı kaşığı kuru nane

• Tuz?karabiber

Kızartmak İçin

• Sıvı yağ


Tarif

Patlıcanları alacalı şekilde soyup boylamasına iki eşit parçaya bölünOrtalarını bıçakla oyarak çanak şekline getirin Patlıcanları tuzlu suda bekletin Bir tencerede margarinle birlikte etleri kavurun Doğranmış sivribiberleri ve domatesleri ekleyin iki çay bardağı sıcak suyu da ekleyip çekene kadar bekleyin Patlıcanları sudan çıkartıp kurulayın ve sıvıyağda 2 dk kadar kızartın Kızarmış patlıcanları fırın kabına alın Patlıcanların içlerine kavurduğunuz etleri paylaştırın Etlerin üzerine 1 su bardağı su ekleyip 180 derecelik fırında pişirin Beşamel sos hazırlamak için yağı bir kapta eritip unla birlikte kavurun Sütü ilave edip karıştırın Baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın Etli patlıcan çanaklarının üzerlerine beşamel sostan döküp 15 dk daha fırında pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.