![]() |
Adana Kebabi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana KebabiMalzeme 500 gr Kiyma, 1 Ortaboy Sogan, 4 Ortaboy Domates, 1 Demet Maydanoz, 1 Cay kasigi Pulbiber, 1 Cay kasigi Aci Toz Biber, 1 Cay kasigi Kimyon, 8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers), Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak ![]() Yapilisi Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin ![]() Izgarayi onceden yakarak hazirlayin ![]() Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin ![]() Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin ![]() Bir yandanda pideleride kizartin ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|