Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kartalkaya, kebabı

Kartalkaya Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kartalkaya Kebabı



Kartalkaya Kebabı Tarifi - Kartalkaya Kebabının Yapılışı - Kebab Tarifi

Malzemeler

* 1 kilo 800 gram kuzu kuşbaşı

* 1 kg milföy hamuru

* 4 büyük havuç

* 4 dolmalık taze kabak

* yarım kilo arpacık soğan

* 200 gr tereyağı

* 100 gr çiçek yağı

* tuz, beyaz toz biber ve kekik

Yapılışı


Kuzu kuşbaşları tavada çiçek yağında hafif kızartılır, tencereye alınır 100 gr tereyağı ve biraz su eklenir bir saat kısık ateşte pişirilir Havuç, kabak ve arpacık soğanları da 100 gr tereyağında kısa süre kavrulup tencereye atılır karıştırılır Milföy hamurları 100 gramlık parçalara bölünür İnceltilip tabak şekli verilir Üzerine yumurta sarısı sürülür 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir Pişen hamurların içine önce et-sebze yemeğini konulup üzerine et suyu gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.