![]() |
Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Defne Ağacı Yapraklı Şiş KebabıDefne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı Tarifi - Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı Yapimi Âlâ koyun etinin kabaca tarafından küçük küçük kuşbaşı doğranılıp iki baş kadar da çentilmiş kuru soğan ve miktar-ı kâfi tuz ve baharat serpilerek güzelce ovuşturuldukta nihayet iki saat kadar terk edilmeli ![]() İki saat mürûrunda hususi kebap şişlerine bir defne yaprağı bir kuşbaşı lahmından geçirip ne sıkı ne seyrek olmak üzere tertip edildikten sonra ne yakın ve ne de mesafeli olarak şişler köz ateş üzerinde dizilir ![]() ![]() ![]() Şu halde kıyılmış maydanoz ve taze soğan yaprağı birbirine karıştırıp bir tabağın zeminine döşemeli ![]() ![]() ![]() Yalnız böylece tenavül olmayı pek nefis olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|