Acı Soslu Bira |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Soslu BiraAcı Soslu Bira Tarifi - Acı Soslu Bira Nasıl Yapılır - Acı Soslu Bira Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Kutu Bira 1 Yemek Kaşığı Tuz 1 Yemek Kaşığı Pul Biber (İnce Çekilmiş) 1 Adet Limon 8 Damla Acı Sos Acı Soslu Bira Nasıl Yapılır? 1 Bir yemek kaşığı dolusu tuz ve bir yemek kaşığı dolusu ince çekilmiş pul biberi harmanlayarak yemek tabağına alın 2 Limonu uzunlamasına dörde bölün ve bir dilimi ile bira bardaklarının kenarını yarım santimi (dudak payı mesafesi) geçmeyecek şekilde limon dilimi ile ovun Bardakları ters çevirerek tuz ve pul biber karışımına batırın ve aldıktan sonra hafifçe silkeleyin Bardakların limonlanan ağız kısmına tuz ve pul biber karışımı yapışacaktır 3 Bardakları hazırladıktan sonra içerisine bardakta mesafe bırakarak ve köpürtmeden birayı koyun Son olarak içine iki ya da üç damla acı sos damlatın ve servis yapın 4 Dilerseniz bardakların kenarını limon dilimi ile de süsleyebilirsiniz Afiyet Olsun |
|