Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acıbadem, şurubu

Acıbadem Şurubu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acıbadem Şurubu



Acıbadem Şurubu Nasıl Yapılır - Acıbadem Şurubu tarifi - Şurup tarifi

Malzemeler:

1/2 kg acı kuru badem

2 lt su, 2 kg

toz şeker

1 limonun suyu

Yapılışı:


Ilık suda ıslattığınız bademlerin kabuklarını soyun Sakız gibi olana kadar dövün Tencereye bademleri ve suyu koyup kaynatın Şurup kıvamına gelince limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın Yazın bardağa bir parmak şurup üzerine de su ve buz ekleyerek için Kışın çay bardağına aynı miktar koyup üzerine kaynar su ekleyerek için (Kanela Girit ve Midilli adalarından Ege kıyılarına yerleşen Rumlar tarafından yapılıyordu Şimdi Ayvalık Cunda’da büyük taş kahvede kışın içebilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.