Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
menekşe, şurubu

Menekşe Şurubu 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Menekşe Şurubu 2



Menekşe Şurubu Tarifi - Menekşe Şurubu Yapılışı - Osmanlı Menekşe Şurubu

Yeterince menekşenin yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz Bu tencerenin ağzma ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz menekşenin yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız Su kaynadıkça tabağın ısısı menekşede bir buhar oluşturacaktır Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile menekşe yapraklarını ezip sıkınız Birkaç kez süzünüz Şeker katarak tekrar salyalaşmcaya dek kaynatınız Şurup kıvamına gelince üstüne terden damla damla meydana gelen menekşe özünü de ilave ederek biraz daha ateşte tıkırdattıktan sonra ateşten alınız Bir şişeye doldurunuz Soğuduğu zaman kokusunu gidermemesi için şişenin ağzını sıkıca kapayınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.