Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
menekşe, şurubu

Menekşe Şurubu 3

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Menekşe Şurubu 3



Menekşe Şurubu Tarifi - Menekşe Şurubu Yapılışı - Osmanlı Menekşe Şurubu

Evvelâ münasip bir kaba, su doldurup, hafif ateşe oturtmalıdır İstenilen miktar menekşe yapraklarını da bir kevgire koyup suya değmemek üzere, tencerenin üzerine koymalı ve kevgiri de bir kapakla kapamalıdır Kaynayan suyun tesiriyle, menekşelerin salıvereceği kokulu buhar suyu tencereye damlayacaktır Kaynadıktan sonra, kalan mevcut su mikdarına göre, bir kiloya, bir buçuk kilo nispetinde şeker katarak kaynatmalı ve kıvamını bulunca indirmelidir Kokusunu muhafaza için konulacak şişelerin ağızlarını iyi kapamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.