Amber Çiçeği Şurubu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amber Çiçeği ŞurubuAmber Çiçeği Şurubu Tarifi - Amber Çiçeği Şurubu Nasıl Yapılır - Amber Çiçeği Şurubu Malzemeleri Yeterince amber çiçeğinin yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız ![]() Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz ![]() Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz![]() Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz amber yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız ![]() Su kaynadıkça tabağın ısısı amberde bir buhar oluşturacaktır Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir![]() Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile amber yapraklarını ezip sıkınız ![]() Birkaç kez süzünüz Şeker katarak tekrar salyalaşmcaya dek kaynatınız![]() Şurup kıvamına gelince üstüne terden damla damla meydana gelen amber özünü de ilave ederek biraz daha ateşte tıkırdattıktan sonra ateşten alınız ![]() Bir şişeye doldurunuz Soğuduğu zaman kokusunu gidermemesi için şişenin ağzını sıkıca kapayınız![]() |
|
|
|