Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
amber, çiçeği, şurubu

Amber Çiçeği Şurubu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amber Çiçeği Şurubu



Amber Çiçeği Şurubu Tarifi - Amber Çiçeği Şurubu Nasıl Yapılır - Amber Çiçeği Şurubu Malzemeleri

Yeterince amber çiçeğinin yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız

Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz

Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz

Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz amber yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız

Su kaynadıkça tabağın ısısı amberde bir buhar oluşturacaktır Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir

Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile amber yapraklarını ezip sıkınız

Birkaç kez süzünüz Şeker katarak tekrar salyalaşmcaya dek kaynatınız

Şurup kıvamına gelince üstüne terden damla damla meydana gelen amber özünü de ilave ederek biraz daha ateşte tıkırdattıktan sonra ateşten alınız

Bir şişeye doldurunuz Soğuduğu zaman kokusunu gidermemesi için şişenin ağzını sıkıca kapayınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.