Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, tarifi, şurubu

Gül Şurubu Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Şurubu Tarifi



Gül Şurubu - Gül Şurubu Nasıl Yapılır - Gül Şurubu Hakkında - Gül Şurbunun Yapılışı
Malzemeler


500 gram gül yaprağı (kokulu pembe gül)

1 kilo toz şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

1 limon

1/2 litre su

Yapılışı


Güllerin yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar kesilerek bol su ile yıkanarak süzülür

Yıkanıp süzülen gül yaprakları su ve limon tuzu, sıkılmış bir limonun suyunu ilave edip ağzı kapalı bir kavanoza konur

Gül kokusunun işlemesi için 1 hafta kavonoz açılmadan bekletilir

Yapraklar suya rengini verdiğinde elde edilen mayhoş gül suyu süzülerek, icerisine şekerimizin yarısı ilave edilerek karıstırılır

Kalan şeker ise çeyrek litre su ilave edilerek sekerli su olusturulur

Başka bir şişede her iki karısım karıştırılır, ağzı hava almayacak şekilde serin bir yerde saklanır

Servis edilirken su bardaklarına iki parmak şurup konularak üzerine soğuk su eklenir ve arzuya göre buz ilave edilir


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.