Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gelincik, mayası

Gelincik Mayası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelincik Mayası



Gelincik Mayası Tarifi - Gelincik Mayası Yapılışı - Gelincik Mayası Nasıl Yapılır - Gelincik Mayası Malzemeleri

1 kilo kadar gelincik çiçeğinin yaprağı alınır Bunların dip taraflarındaki siyah bölümleri makasla kesilir

Sonra bu yaprakların ağırlığı kadar toz şekeriyle bu yapraklar iyice ovulur

Yapraklar ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir (Çiçekler koyuca bir macun durumuna gelinceye kadar bu işlem yapılmalıdır)

Macun durumuna gelen çiçek yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve bir kenarda saklanır (Bu maya uzun bir süre bozulmadan saklanabilir)


Not: Bu mayadan reçel de şerbet de yapılabilir Reçel için mayaya iki-üç misli şeker katılarak reçel durumuna da gelene kadar kaynatılır Şerbet yapılacağı vakit maya suda eritilir, tülbentten geçirilerek süzülür ve isteğe göre yeteri kadar şeker kattıktan sonra suyla karıştırılıp servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.