![]() |
Gelincik Şerbeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelincik ŞerbetiGelincik Şerbeti Tarifi - Gelincik Şerbeti Yapılışı - Gelincik Şerbeti Nasıl Yapılır - Gelincik Şerbeti Malzemeleri 1 kilo gelincik şurubu elde etmek için gereken malzeme şudur: 500 gram gelincik çiçeği yaprağı 1 kilo toz şekeri 25 gram limon tuzu 1 limon 1/4 litre su Yapımı: Gelincik çiçeğinin kırmızı yapraklarını kopardıktan sonra dip taraflarındaki siyah bölümlerini makasla kesmeli ![]() ![]() ![]() Kokusunu ve rengini suya vermesi için kavanozu bir kenara koyup bir hafta bekletmeli (Güneşe konursa üç gün beklemesi yeterlidir) ![]() Gelincik çiçeği yaprakları renklerini verip solgunlaşınca bunları kavanozdan çıkarıp atmalı ![]() ![]() Beri yanda kalan yarım kilo şekeri de 1/4 litre suda eritmeli ![]() ![]() Karışımı tülbendi bir huniden geçirerek süzdükten sonra ya temizce yıkanıp kurulanmış olan eski kavanoza veya 1 litrelik bir şişeye koymalı ![]() ![]() Misafirlere gelincik şerbeti ikram edileceği vakit limonata bardaklarına gelincik şerbetinden iki parmak kadar koymalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|