Fırında Kefal |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında KefalFırında Kefal Tarifi - Fırında Kefal Nasıl Yapılır - Fırında Kefal Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Adet Kefal Balığı 1 Adet Soğan 2 Dilim Ekmek Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber Fırında Kefal Nasıl Yapılır? 1 Balıkların yüzgeçlerini çıkartıp temizledikten sonra iki parmak büyüklüğünde enlemesine dilimler kesip güvece yerleştirin 2 Soğanları ay şeklinde ince dilimleyin tuz ve karabiberle harmanlayarak balıkların üzerine serpin En üste biraz zeytinyağı gezdirin 3 Kefal yağlı bir balık olduğu için ekstra su ve fazlaca yağ eklemenize gerek yoktur 4 Güvecin üzerini aliminyum folyo ile sarın ve üzerine bir iki delik açarak fırına verin 180 derece önceden ısıtılmış fırınınızı 45 dakikaya ayarlayın Balıklar yarım saat kadar piştikten sonra folyoyu alın ve 15 dakika kadar da üzerlerinin kızarmasını sağlayın 5 Bir tabağa bir ekmek dilimini yerleştirin Üzerine spatula yardımı ile aldığınız balığı koyun Balığın suyunu da en üstte gezdirdikten sonra yemek servise hazırdır Afiyet Olsun |
|