![]() |
Sardalye Buğulaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalye BuğulamasıOrta büyüklükteki bir tepsiyi hafifce sıvı yağ ile yağlayınız ve halkalar halinde kesilmiş 5 adet domateslerin yarısını bir sıra halinde diziniz ![]() ![]() Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş 2 adet limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra , uzun şeritler halinde kesilmiş 7 adet çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanını yerleştiriniz ve balıkların üstünü örtünüz ![]() Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave ediniz; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|