![]() |
Sardalye Balığının Tavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalye Balığının Tavası1, 5 kilo sardalya balığını pullarından baş parmağınız ile veya meyve bıçağı tersi ile iyice temizleyiniz ![]() Ardından başparmağınız veya ufak bıçak ile solungaçlarınıda kesip çıkartınız ve ılık su altında iyice yıkayınız ve süzmek için bir süzgeçe koyunuz ![]() Ayrı bir kase içerisine 2 yumurtayı kırınız üzerine bulamaç oluncaya kadar 8 çorba kaşığı un , su ve birazcık tuz ilave ediniz ![]() Diğer taraftan çelik tavanızın içerisine 4 su bardagı ayçiçek yağını koyunuz ve yanmayacak biçimde kızdırınız ![]() Balıklarınızı yumurtalı unun içerisine maşa ile veya kuyruklarından tutarak kızgın tavaya yerleştiriniz ![]() Her iki tarafını da pişirdikten sonra temiz bir porselen tabak içerisine alınız, limon sıkarak ve kırmızı soğan eşliğinde servis yapınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Nuri DENİZ |
![]() |
![]() |
|