![]() |
İstavrit Balığının Tavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstavrit Balığının TavasıİSTAVRİT BALIĞI TAVASI NASIL YAPILIR: 1 kilo istavrit alınır, bağırsaklarından ve kanından su altında iyice temizlenir ![]() Temizlenen balıklar suyundan arındırılmaları için bir tabaktaki havlu peçete içine yerleştirilirler ![]() Ardından galete unu ile iyice karıştırılarak balıkların unlanması sağlanır ![]() Diğer taraftan, Tava içerisine ayçiçek yağı 2 çay bardağı kadar ilave edilir ve ateşte kızgın hale getirilir ![]() Suyundan arındırılmış olan unlu istavritler, tek tek kızgın yağ içerisine hafifçe yerleştirilirler ![]() 4 dakika kadar pişirilir ardından balıklar tahta maşa ile çevrilerek diğer taraflarınında pişmesi sağlanır ![]() Pişen istavritler, temiz bir tabak içerisine yerleştirilirler ![]() Yeşil kıvırcık ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar ![]() ![]() Yemek bitince balıklı tabakları anında sıcak su altında akıtınız ![]() ![]() ![]() Kaynak: Nuri DENİZ |
![]() |
![]() |
|