Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kılıç, soslu, yapılır

Soslu Kılıç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Kılıç Nasıl Yapılır



600 gram Kılıç balığını balıkçıdan alırken, balığın derisini yüzdürünüz, kılçıklarından ayırttırınız ve lop et halinde tatlı su altında iyice yıkayınız ve bir süzgeçte 10 dakika bekletiniz Dilimler halindeki bu lop eti düz ve geniş bir tabak içerisine tek kat olmak üzere diziniz Diğer tarafta, ayrı bir kapta 5 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 limon suyu, bir miktar tuz vede bir miktar taze kara biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdiriniz Daha sonrada 150 gram kaparileri, 250 gram yeşil zeytinleri vede 15 adet defne yapraklarını balıkların üzerlerine yerleştiriniz Nihayetinde Tabağı folyo ile örtünüz, serin bir ortamda sosunu emmesi için 7-8 saat bekletiniz Bu zaman sonucunda Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapabilirsiniz Afiyet olsun


Kaynak:Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.