Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, sumaklı

Sumaklı Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sumaklı Balık



Malzemeler

250gr kılçıksız fileto balık,

bir limonun suyu,

bir tatlı kaşığı zeytinyağı,

bir tatlı kaşığı sumak,

tuz ve karabiber


Salata:

2 çorba kaşıgı kısırlık bulgur,

1 domates,

1 yeşil soğan,

bir demet maydanoz,

bir demet dereotu,

250gr kuzu kulağı
Yapılışı

Limon suyu, zeytinyağı, sumak, tuz ve karabiberi karıştırın Balıkları bu sosa iyice bulayarak 3-4 saat buzdolabında bekletin

2 çorba kaşığı kısırlık bulguru yeteri kadar sıcak suyla ıslatın Ben sıcak suda yarım tatlı kaşığı kadar domates salçası da çözdürdüm Bulgur kendini iyice çekince ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ile karıştırın Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın

Balıkları ek yeri üste gelecek şekilde pişirme kağıdıyla paketleyin 180 C’de 10-15 dakika pişirin Balığın cinsine ve fıletonun kalınlığına göre pişme süresi değişiyor (Yaklaşık 1,5 cm kalınlığındaki ton balığı filetosunu 12-13 dakika fırınladım örneğin)

Balık piştikten sonra kuzukulağını kısır benzeri salatanızla karıştırın ve servis tabağına yayın Üzerine sıcak balığı yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.