Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, fırında, patatesli

Fırında Patatesli Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Alabalık



Fırında Patatesli Alabalık Tarifi - Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Alabalık Malzemeleri




Malzeme Listesi


3 Adet Alabalık

3 Adet Patates

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Tutam Tuz

1 Tutam Karabiber

1 Tutam Kekik


Fırında Patatesli Alabalık Nasıl Yapılır?


1 Balıkları yıkayıp ayıklayarak ortadan ikiye ayırın Eğer balıklarınız ortaboy büyüklükte ya da daha küçük ise ikiye bölmenize gerek yoktur


2 Patatesleri ince ince kıyın ve bir kapta tuz ile harmanlayın


3 Uzunlamasına yapılmış güveç kabın alt kısmını bir miktar tereyağı ile yağlayarak alt kısmına patatesleri serin Üzerlerine karabiber ve


4 Balıkları üzerlerine, dış kısımları üstte olacak şekilde yerleştirin


5 Balıkların üzerine bir kaç tane küçük tereyağı parçaları koyup, kekik ve karabiber serptikten sonra fırına verin


6 Yaklaşık 45 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra fırından dikkatlice çıkararak servis edin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.