Fırında Patatesli Somon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli SomonTarifi - Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır - Fırında Patatesli Somon Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Dilim Somon Balığı 3 Adet Patates 4 Adet Defne Yaprağı 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber Fırında Patatesli Somon Nasıl Yapılır? 1 Fırın tepsisine fırın kağıdı sererek tepsiyi hazırlayın![]() 2 Balık dilimlerini yıkayın ve tuzlayarak bir kenarda sularının süzülmesi için bekletin![]() 3 Patatesleri soyarak yarım santim kalınlığından çok olmayacak şekilde yuvarlak olarak dilimleyin, üzerlerine tuz serperek harmanlayın ve tepsinin altına yayın Dilerseniz elma dilim olarak da dilimleyebilrisiniz![]() 4 Balık dilimlerini patateslerin üzerine koyun ve her bir dilimin üzerine bir miktar karabiber serpin, daha sonra birer yaprak defne yaprağı yerleştirin![]() 5 Somon balığı yağlı bir balık olduğu için ayrıca yağ kullanmanıza gerek yoktur![]() 6 Yaklaşık 45 dakika önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında pişirin![]() 7 Balıkları düz bir tabağa alarak yanında bol salata ile servis edin![]() Not: 1 Somon balığı yerine levrek, çipura ya da benzeri balıkları kullanabilirsiniz![]() 2 Kullanacağınız balıklar az yağlı ise üzerlerinde bir miktar zeytinyağı gezdirebilirisiniz![]() 3 Balıkları bütün olarak fırına atacaksanız, üzerlerine boylamasına biz çizik atarsanız içlerinin daha rahat pişmesini sağlarsınız![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|