Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, dil, jermen

Dil Balığı Sen Jermen

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dil Balığı Sen Jermen



Dil Balığı Sen Jermen Tarifi - Dil Balığı Sen Jermen Yapılışı - Dil Balığı Sen Jermen Nasıl Yapılır - Dil Balığı Sen Jermen Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

her biri 250 gramlık 3 dil balığı,

350 gram margarin yağı,

250 gram taze patates,

1/2 demet maydanoz,

1 bardak üzüm sirkesi,

2 dal tarhun otu,

2 dal frenk maydanozu,

1 iri arpacık soğanı,

3 yumurta,

yeteri kadar tuz ve karabiber

1/2 bardak kurutulmuş ekmek tozu


Yapımı: Dil balıklarının sırt ve karınlarındaki deriyi yüzüp başlarını kestikten sonra bunlardan dörder fileto çıkarmalı

Filetoları bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra bir bezin üstüne yayıp kurulamalı 100 gram margarin yağını hafifçe eritip yayvan bir kâseye koymalı Dil balığı filetolarını teker teker bu yağa batırıp çıkardıktan sonra iki yanlarını da tuzlayıp biberlemeli ve kurutulmuş ekmek ununa bulamalı

İyice yanmış ve küllenmeye yüz tutmuş bir kömür ateşinin dört parmak üstüne yerleştirilecek ızgara iyice kızınca bunu bir fırçayla yağlamalı Sonra una bulanmış dil balığı filetolarını da fırçayla yağladıktan sonra bu kızgın ızgaraya koyup önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını nar gibi yaparak bunları 12 - 15 dakika kadar pişirmeli

Pişen dil balıklarını ızgaradan alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli Tabağın çevresini tuzlu suda haşlandıktan sonra kabukları soyulmuş ve içinde kızgın yağ bulunan bir tavada sote edilmiş taze ve küçük patateslerle süslemeli Patateslerin ve dil balıklarının üstüne ince ince doğranmış maydanoz serp tikten sonra balığı «bernez» salçasıyle servis yapmalı


Bernez salçasının hazırlanışı şöyledir:

Bir kuşaneye sirkeyle rendelenmiş arpacık soğanını koymalı Tuzunu, biberini serpmeli Bir dal tarhun otuyla bir sap frenk maydanozunu da olduğu gibi koyduktan sonra kuşanedekileri kaynatmaiı Kaptakiler kaynayarak yarı yarıya azalınca kuşaneyi ateşten indirmeli Kaptakiler soğuyunca tarhun otuyla frenk maydanozunu içinden çıkarıp almalı Sonra bu salçaya üç yumurtanın sarısını kırmalı ve kuşaneyi, içinde kaynar su bulunan bir kabın içine koyup böylece ateşe oturtmalı Salçayı çırparak bir süre benmari usulüyle pişirmeli Salça ılıyınca kalan sadeyağı küçük parçalar halinde kuşaneye atmalı Bunu da çırparak karışıma yedirdikten sonra kabı ateşten indirmeli Kalan tarhun otuyla frenk maydanozunu kıyıp salçaya serpmeli, bir - iki defa karıştırıp salça kâsesine boşaltmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.