06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Buğulama
Midye Buğulama Tarifi - Midye Buğulama Nasıl Yapılır - Midye Buğulama Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 50 Adet Midye
* 1 Su Bardağı Beyaz Şarap
* 2 Adet Arpacık Soğanı
* 1 Adet Havuç (İnce Kıyılmış)
* 1 Diş Sarımsak (Dövülmüş)
* 1 Yemek Kaşığı Karabiber (Tane)
* 1 Buket Garni
* 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış)
* 3 Çorba Kaşığı Krema
* 2 Adet Yumurta Sarısı
* 1 Tutam Tuz
Midye Buğulama Nasıl Yapılır?
1 Midyeleri soğuk suda iyice temizleyin ve beyaz şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarımsak, karabiber taneleri ve garni ile birlikte tencereye koyup ağır ateşte kaynatın Kaynayan tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar daha bırakın
2 Tencerenin altını kapatıp midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafifçe sallayın sonra midyeleri tek tek servis tabağına alarak sıralayın ve sıcak kalmalarına özen gösterin
3 Tenceredeki suyu yarısına eksilene kadar kaynatın
4 Bir kase içinde tuz, ince kıyılmış maydonoz, çiğ krema ve yumurta sarısını çırparak, tencereye yavaş yavaş ve çırparak ekleyin Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına getirene dek karıştırın
5 Hazırladığınız sosu midyelerin üzerine döküp hemen servis yapın
Garni: Birbirine bağlanarak kurutulmuş defne yaprağı, maydonoz, kekiktir Yemek kaynarken içine atıldığında hoş koku salar ve yemeğe hoş bir tat katar
Afiyet Olsun  
|
|
|