06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somon İzgara
Somon Izgara Tarifi - Somon Izgara Nasıl Yapılır - Somon Izgara Malzemeleri
Malzeme Listesi
4 Adet Somon Fileto
1 Yemek Kaşığı Hardal
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Demet Dereotu
Servis Önerisi İçin
2 Yemek Kaşığı Yer Elması
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Diş Sarımsak
5 Adet Patates
Üzeri İçin
Bir kaç Dal Dereotu (Arzu edilirse)
Somon Izgara Nasıl Yapılır?
1 Sosu hazırlamak için derince bir kase içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı hardalı, bir çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı ince pul biberi karıştırın Dereotunu yıkayıp, suyunu iyice süzdükten sonra incecik kıyarak karışıma ekleyin
2 Somon dilimlerini yıkayıp, suyunu süzerek, hazırladığınız sosun her tarafına bulanmasını sağlayın ve sos kasesinin içine yerleştirerek, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin
3 Orta hararetli ızgarada, balıklar ızgaradan yaklaşık 10 santim kadar mesafede her iki tarafı da kızarana dek ağır ağır pişirin
Servis önerisi:
1 3 adet sarımsağı havanda tuz ile iyice dövün Patateslerin etrafına kolayca sürülebilmesi için içine bir iki yemek kaşığı su ilave edin, 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte ve karıştırın
2 Fırın tepsisine fırın kağıdı serin Patatesleri soyup yıkayarak, sarımsak, tuz ve tereyağı ile birlikte hazırladığınız sos ile bir kasede harmanlayın Tereyağının patateslerin her yerine bulanmış olmasına dikkat edin
3 Patatesleri fırın tepsisine koyarak yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarana dek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
4 Somon dilimlerinin yanına koyarak servis yapın
5 Dilerseniz somon ve patates ile hazırladığınız tabağın üzerine ince kıyılmış dereotu da serpebilirsiniz
Afiyet Olsun  
|
|
|