![]() |
Som Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Som BalığıTahiti Usulü Som Balığı -Som Balığı Nasıl Pişirilir - Kılıç Balığı MALZEMELER: 800 gram Som balığı (Keler veya küçük kılıç balığı da olabilir), 3 limonun suyu, 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 olgun iri domates, 1 tatlı kaşığı kekik, birkaç sap maydanoz, kırmızı bir dolmalık biber, yeteri kadar tuz ![]() YAPIMI: Balığın filetolarını iyice yıkayıp sularını süzdükten sonra gayet ince dilimlere doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık dilimleri saydamlıklarını kaybedince domatesi bir - iki dakika kaynar suda tutun ![]() ![]() ![]() Balığı sofraya çıkaracağınız vakit servis tabağını hafifçe yan tutarak limon suyunun büyük bir kısmını dökün ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|