![]() |
Fırında Portakallı Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Portakallı KaridesMALZEMELER 1 adet orta boy portakal 12-15 adet soyulmuş veya dondurulmuş orta boy karides 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzerinin harcı için; Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş taze ya da eski kaşar olabilir ![]() 2 adet bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay bardağı zeytinyağı (sızma olanını tercih ederim) HAZIRLANIŞI Öncelikle yemek malzemelerimizi hazırlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi gelelim üzerinin harcını hazırlamaya ![]() Bayat ekmeklerin kabuklarını çıkaralım ve mümkünse bir robot veya blenderda iyice ufalanıncaya kadar çekelim ![]() ![]() Böylece tüm malzemeler iyice birbirine karışmış olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|